ŽIVTINJE

Radost u ZOO Bingo Tuzla: Lane oduševilo djecu

Lane nije jedina "beba" u ovom Zoološkom vrtu. Prošle godine lavica Nina na svijet donijela tri mladunčeta Rea, Lea i Dea

Najmlađi oduševljeni. Avaz

Piše: Avaz.ba

7.6.2020

U Zoološkom vrtu Bingo Tuzla, ovaj vikend je najviše pažnje privuklo malo lane koje je najviše osmijeha i radosti izazvalo kod djece.

Lane nije jedina "beba" u ovom Zoološkom vrtu. Prošle godine lavica Nina na svijet donijela tri mladunčeta Rea, Lea i Dea. 

Osim ovih preslatkih mladunčadi kralja životinja, u Zoo vrt su prošle godine stigle i druge životinje. Najatraktivniji je sibirski tigar Madrass koji je star nešto više od četiri godine, a stigao je iz Francuske. 

Najmlađi oduševljeni. Avaz

Tu su i najmanje mačke na svijetu, mužjak i ženka, koji se nalaze u sklopu terarijuma, zatim tri bubo-bubo sove čiji je promjer raširenih krila otprilike 180 centimetara.

Osim razgledanja životinja, u Zoo vrtu se posjetioci mogu zabaviti i u zatvorenoj i vanjskoj igraonici, uživati u šetnji pored jezerceta ili ručati u restoranu „Ringišpil“. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, za posjetioce starije od 12 godina, ulaznica košta 1 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.