GORAŽDE

Porodica, prijatelji i kolege oprostili se od sudije Amera Spahića

Nakon kraće i teške bolesti, preminuo je u 62. godini

I premijerka Obuća govorila na komemoraciji. Avaz

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

8.6.2020

Na komemorativnoj sjednici u Velikoj sali Centra za kulturu, te dženazi na gradskom groblju Kolijevke Goraždani su se danas oprostili od Amera Spahića, dugogodišnjeg sudije Kantonalnog suda.

I pored težine posla kojeg je obavljao, Spahić je uvijek bio spreman za šalu, razgovor i druženje sa svojim sugrađanima, pa će ostati upamćen, prije svega, kao dobar čovjek i prijatelj, jedan od ljudi s čijim preranim odlaskom grad gubi dio svoje duše. Nakon kraće i teške bolesti, preminuo je u 62. godini.

Na komemorativnoj sjednici o Spahiću su govorili predsjednici Kantonalnog i Općinskog suda, Semija Kuljuh i Sead Imamović, te Alen Selimović, dok je u ime Vlade BPK saučešće porodici uputila premijerka BPK Aida Obuća. Zahvalnost u ime porodice uputila je Amerova kćerka Aldijana Spahić.



Od septembra 1996. godine Amer Spahić bio je sudija Kantonalnog suda Goražde. Avaz

Amer Spahić rođen je 4. januara 1959. godine u Goraždu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Goraždu, a Pravni fakultet u Sarajevu završio je kao odličan student. Do agresije na BiH kratko je radio u advokatskoj kancelariji, te Općini Goražde.

Za Općinskog javnog tužitelja imenovan je 1992. godine, a godinu kasnije za sudiju Okružnog vojnog suda. Od septembra 1996. godine Amer Spahić bio je sudija Kantonalnog suda Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.