BIH

Muftija Kudić primoo hafiza dr. Rifeta Šahinovića i njegovu porodicu

Ovaj prijem je upriličen povodom završetka hifza i proučenog cijelog Kur'ana napamet pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ

Susret u muftijstvu: Poseban događaj. Avaz

S.K./Avaz.ba

9.6.2020

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio hafiza doc. dr. Rifeta Šahinovića, njegovu suprugu i dvije kćerke. 

Ovaj prijem je upriličen povodom završetka hifza i proučenog cijelog Kur'ana napamet pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je evocirao uspomene na dane kada je preslušavao dr. Rifeta Šahinovića i na svoj ponos što je ipak u ovim godinama postao hafiz Kur'ana Časnog i što je uvaženi muftija upravo bio muhaffiz novom hafizu Kur'ana.

- Ovaj prijem je za mene poseban događaj, jer sam sretan da je Krajina dobila hafiza koji pored hafiske nosi i ovu naučnu titulu doktora nauka. Radi se o jednom vrsnom intelektualcu, vještom vaizu i kvalitetnom naučniku. Pored toga što se radi o mom prijatelju i nekadašnjem radnom kolegi iz medrese, nas veže također i veza Kur'ana, jer sam počastvovan što sam jedan izvjesni period preslušavao i pratio učenje hafiza Šahinovića - kazao je muftija Kudić.

Doc. dr. Rifet Šahinović se zahvalio muftiji Kudiću istakavši da je ovaj prijem za njega dvostruka radost; da ga je primio muftija i da ga je primio njegov muhaffiz – mentor pri učenju Kur'ana napamet.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.