VELIKI PRIJATELJ

„Srebreničke majke“ i „Žene Srebrenice“ gradonačelniku Novog Pazara dodijelile Plaketu zahvalnosti

Nihat Biševac postao je veliki prijatelj nas majki Srebrenice i to je pokazao više puta proteklih godina

U centru Novog Pazara izgrađeno spomen obilježje i otvoren plato „Hatidža Mehmedović“. Arhiv

Piše: A. Hadžić / Avaz.ba

13.6.2020

Srebrenička udruženja žrtava „Srebreničke majke“ i „Žene Srebrenice“ donijele su odluku da u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku majkama Srebrenice, gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu dodjele specijalno priznanje „Zahvalnicu“ za sve što godinama čini na razumjevanju i njegovanju sjećanja na žrtve Srebrenice.  

- Nihat Biševac postao je veliki prijatelj nas majki Srebrenice i to je pokazao više puta proteklih godina. Zahvalne smo što je na njegovu inicijativu u centru Novog Pazara izgrađeno spomen obilježje i otvoren plato „Hatidža Mehmedović“. Novi Pazar je naša druga kuća i to nam je u više navrata pokazao Nihat Biševac sadašnji gradonačelnik Novog Pazara – stoji između ostalog u saopćenju dva srebrenička udruženja u povodu dodjele priznanja aktuelnom gradonačelniku Novog Pazara.


U centru Novog Pazara izgrađeno spomen obilježje i otvoren plato „Htidža Mehmedović“. Arhiv

Srebreničanke, posebno naglašavaju majčinski odnos novopazarskog gradonačelnika ali i mnogobrojnih građana Novog Pazara, prema Srebrenici, poručujući da ih dugogodišnji izrazi poštovanja kako prema žrtvama tako i prema majkama Srebrenice „posebno čini zahvalnim“.

Kako je poznato, Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, kao i njegovi saradnici, često posjećuju Srebrenicu gdje obilaze mnoge majke, posebno one koje su ostale same. Ono što je karakteristično za ovog prijatelja Srebrenice jeste da svoju posjetu Srebrenici smatra ljudskim činom, te da je jedan od rijetkih čija posjeta, nerjetko, prolazi bez TV kamera i fotoobjektiva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.