PROGNOZA

Jutro sunčano, poslije podne očekujte promjenu vremena

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima povreda

Pogoršanje vremena. Armin Durgut / PIXSELL

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

14.6.2020

U Bosni i Hercegovini danas će se vrijeme polako kvariti. Bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne očekuju se pljuskovi i grmljavina očekuju se u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. 

Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 23 i 29 stepeni.

Očekuju se kiše, pljuskovi, grmljavine. Armin Durgut / PIXSELL

Naredna tri dana

Već sutra, ponedjeljak 15. juni, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja.

Dobra vijest je da nema značajnijih promjena u temperaturama. Jutarnja će iznositi od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna bit će od 18 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U utorak nas očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U srijedu, 17. juna, bit će pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskvi i grmljavina očekuju se u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka bit će od 19 do 25 stepeni.

Moguće su meteoropatske reakcije. Armin Durgut / PIXSELL

Biometeorološka prognoza

Pogoršanje vremena, koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava lošiju opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima povreda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.