MOSTAR

U Izolacijskom bloku SKB-a hospitalizirana tri pacijenta

Prvi pacijent je 31 –godišnji muškarac kod kojeg je koronavirus potvrđen tokom vikenda, a drugi je ženska osoba od 24 godine iz njegove porodice

Klinika za infektivne bolesti SKB-a Mostar. Avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

15.6.2020

Nakon što je protekle sedmice u Izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom infekcijom na koronavirus, a koja je trenutno na podršci kisikom, tokom jučerašnjeg dana hospitalizirana su još dva pacijenta koja žive u Mostaru.

Prvi pacijent je 31 –godišnji muškarac kod kojeg je koronavirus potvrđen tokom vikenda, a drugi je ženska osoba od 24 godine iz  njegove porodice s visokom sumnjom na postojanje COVID-19 infekcije.


Klinika za infektivne bolesti SKB-a Mostar. Avaz

- Budući da je kod oboje došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada - rečeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK.

Iz Kriznog štaba su ponovo pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.