SAZNAJEMO Za Mirsada Topčagića bit će predložene mjere zabrane

Uhapšeni savjetnik premijera Ružnića branit će se sa slobode

Topčagić je bivši ministar za boračka pitanja u Vladi USK i zastupnik u prošlom sazivu Parlamenta Federacije BiH i član je A-SDA.

M. Aš. / Avaz.ba

Topčagić: SIPA ga jučer uhapsila

Foto: Avaz


Tužilaštvo USK neće tražiti određivanje jednomjesečnog pritvora za jučer uhapšenog Mirsada Topčagića, savjetnika savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

Topčagić je bivši ministar za boračka pitanja u Vladi USK i zastupnik u prošlom sazivu Parlamenta Federacije BiH i član je A-SDA.

Njega je SIPA jučer uhapsila po naredbi Tužilaštva USK-a, a sumnjiči se za ometanje istrage, koja se odnosi na izdavanje lažnih diploma.

  • Topčagić: Idu mjere

    Topčagić: Idu mjere

    Foto: Avaz


Kako saznajemo, Tužilaštvo će umjesto pritvora tražiti mjere zabrane, među kojima je zabrana sastajanja s svjedocima i osumnjičenima u ovom predmetu.

Tačnije, Tužilaštvo USK ga sumnjiči za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, krivotvorenje isprave.

Afera „Pero“ odnosi se na malverzacije s štampanjem i izdavanjem lažnih diploma na području Krajine. Kako smo i objavljivali, diplome su plaćana od 1.000 do 25.000 KM, u zavisnoti od stručne spreme.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu je bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Admir Hadžipašić, koji je uhapšen pa prtvoren u oktobru prošle godine. Tada je zatvorena i njegova visokoškolska ustanova „Vita Plus“ u Cazinu.

NA VRH

Podijeli članak na