SARADNJE

Izviđači Zenice potpisali ugovor sa Ambasadom SAD-a

Više od 120 adolescenata i mladih iz Zenice posjetit će svoje vršnjake iz Prijedora, a koji će im također uzvratiti posjetom

Kroz više od 21.400 volonterskih sati, oni će raditi jedni s drugima. Savez izviđača Zenica

Avaz.ba / Fena

16.6.2020

Savez izviđača Grada Zenica potpisao je Ugovor sa Ambasadom SAD-a u sklopu kojeg će biti realiziran projekt „Jedan svijet“.

Kako navode iz Saveza izviđača Zenice oni će zajedno sa vršnjacima iz Prijedora od jula započeti "jednu veliku novu priču" koja počinje projektom „Jedan svijet“.

Radi se o projektu koji će okupiti različite zajednice i mlade kroz dva interetnička kampa: (devetodnevni ljetni kamp i petodnevni zimski kamp) i tri interetničke aktivnosti.

Više od 120 adolescenata i mladih iz Zenice posjetit će svoje vršnjake iz Prijedora, a koji će im također uzvratiti posjetom.


Kroz više od 21.400 volonterskih sati, oni će raditi jedni s drugima. Savez izviđača Zenica

Kroz više od 21.400 volonterskih sati, oni će raditi jedni s drugima, a 1.900 direktnih ili indirektnih učesnika iz više od 12 gradova bit će uključeno dodatno tokom realizacije projekta međuetničkih aktivnosti mladih.

Praksa interetničkih kampova koju je pokrenula Ambasada Sjedinjenih Država dala je nove mogućnosti adolescentima i mladima u Bosni i Hercegovini.

Oni su dobili „svoj prostor i vrijeme“ da rade zajedno u grupama, koristeći metodu vršnjačkog obrazovanja, koju primjenjuje izviđačka organizacija pod sloganom „Jedan svijet – Jedno obećanje“ , najavljeno je iz Saveza izviđača Grada Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.