AFERA PERO

Uhapšeni savjetnik premijera Ružnića branit će se sa slobode

Mirsad Topčagić je bivši ministar za boračka pitanja u Vladi USK i zastupnik u prošlom sazivu Parlamenta Federacije BiH i član je A-SDA

Mirsad Topčagić. Arhiv

Avaz.ba

17.6.2020

Mirsadu Topčagiću, savjetniku premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, koje je uhapsila SIPA u akciji „Pero“ zbog ometanja istrage, određene su mjere zabrane. 

Topčagić je bivši ministar za boračka pitanja u Vladi USK i zastupnik u prošlom sazivu Parlamenta Federacije BiH i član je A-SDA.

Njega je SIPA uhapsila po naredbi Tužilaštva USK-a, a sumnjiči se za ometanje istrage, koja se odnosi na izdavanje lažnih diploma. Tužilaštvo USK ga sumnjiči za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, krivotvorenje isprave.

Mirsad Topčagić. Arhiv

Afera „Pero“ odnosi se na malverzacije s štampanjem i izdavanjem lažnih diploma na području Krajine. Kako smo i objavljivali, diplome su plaćana od 1.000 do 25.000 KM, u zavisnoti od stručne spreme.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu je bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Admir Hadžipašić, koji je uhapšen pa prtvoren u oktobru prošle godine. Tada je zatvorena i njegova visokoškolska ustanova „Vita Plus“ u Cazinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.