URUČIO MEDICINSKU OPREMU

Siniša Mali u Drvaru: Srbija će uvijek biti uz vas

U ime predsjednika Srbije došao sam u Drvar da uručim pomoć u zaštitnoj opremi i dva respiratora za Dom zdravlja, kao i kombi za prevoz djece, rekao Mali

Mali u Drvaru. Srna

Avaz.ba / Srna

19.6.2020

Ministar finansija Srbije Siniša Mali posjetio je Dom zdravlja Drvar i tom prilikom uručio donaciju Srbije u zaštitnoj medicinskoj opremi, te dva respiratora i kombi za prevoz djece.

- U ime predsjednika Srbije došao sam u Drvar da uručim pomoć u zaštitnoj opremi i dva respiratora za Dom zdravlja, kao i kombi za prevoz djece. Srbija će uvijek biti uz vas i zajedno ćemo rješavati probleme - rekao je Mali tokom posjete Domu zdravlja.

Vlada Srbije je na račun Doma zdravlja uplatila 200.000 eura za rekonstrukciju hitne pomoći.


Srbijanski ministar u Drvaru. Srna

Mali je podsjetio, da je Srbija u posljednjih godinu dana opštini Drvar uplatila 1,4 miliona eura, što je vidljivo na svakom koraku, jer se infrastruktura mijenja i ulaže se u kvalitet života, što je, kako ističe, i bio cilj Vlade Srbije.

Direktorica Doma zdravlja u Drvaru Jasna Tica rekla je da ovo nije prva pomoć koja je Drvaru stigla od Srbije.


- Početkom epidemije izazvane virusom korona od Vlade Srbije stigla je zaštitna oprema i respirator za naš Dom zdravlja - podsjetila je Tica i zahvalila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ministar finansija Srbije uručio je ključeve kombija za prevoz djece načelniku općine Drvar Dušici Runić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.