SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBOR A

Fejzić: 11. jula bit će obavljen ukop identificiranih žrtava genocida

Danas smo donijeli odluku da bude ukop i to je uvršteno u program. Svi koji žele da ukopaju svoje najmilije, mi smo im to omogućili, kazao je Fejzić

S današnjeg sastanka Organizacionog odbora. Fena

Avaz.ba / Fena

26.6.2020

Na sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Sigurne zone UN-a Srebrenica iz jula 1995. godine, koji je održan danas u Memorijalnom centru u Potočarima, usvojen je Program obilježavanja 25. godišnjice genocida.

Predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić potvrdio je nakon sastanka da je donesena odluka da će biti obavljen ukop identificiranih žrtava genocida.

- Što se tiče ukopa, mi smo imali veliku dilemu. Danas smo donijeli odluku da bude ukop i to je uvršteno u program. Svi koji žele da ukopaju svoje najmilije, mi smo im to omogućili, s tim da pozivamo da, što se tiče ukopa i dženaze, prisustvuju srodnici žrtava, jer morat ćemo imati kontrolu svih koji će ući u mezarje - rekao je Fejzić.

Naglasio je da će obilježavanja 25. godišnjice biti organizirano uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.