BUGOJNO

Mahmutbegović na obilježavanju godišnjice terorističkog napada

Na spomen-obilježje i mezar Tarika Ljubuškića položeno cvijeće

Bugojno: Sjećanje na stradalog policajca. FENA

FENA

27.6.2020

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović prisustvovala je obilježavanju desete godišnjice terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno, kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teško povrijeđena policajka Edina Hindić, te lakše povrijeđeno još pet policijskih službenika.

Tim povodom, ispred spomen-ploče u Policijskoj stanici Bugojno proučena je Fatiha, a zatim je na spomen-obilježje i mezar Tarika Ljubuškića položeno cvijeće, saopćeno je iz kabineta potpredsjednica Federacije BiH.

- Sjećanje na teroristički napad u Bugojnu je dokaz da se trebamo boriti protiv svih oblika radikalizma. Danas smo se okupili da se sjetimo najprije našeg Tarika, da odamo počast, da kažemo da nismo zaboravili, ali isto tako ovim okupljanjem želimo da pošaljemo poruku da terorizam, radikalizam i bilo kakav oblik devijacija u društvu ne može dobiti podršku na ovom prostoru. Nismo zaboravili i svim snagama se borimo protiv svakog oblika koji narušava mir - istakla je Mahmutbegović.

Potpredsjednica Mahmutbegović navela je, između ostalog, da je dan kad se desio teroristički napad na Policijsku stanicu jedan od najtežih u historiji toga grada i njegovih stanovnika.

Obilježavanju godišnjice, pored potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović i porodice poginulog policajca Ljubuškića, prisustvovali su i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, delegacija MUP-a SBK-a i Uprave policije, predstavnici PU i PS Bugojno, članovi Sindikata policije i druge Tarikove kolege te udruženja građana.

Optuženi za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu Haris Čaušević Oks je proglašen krivim za krivično djelo "terorizam", te pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 35 godina, navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.