KANTON SARAJEVO

Pilav: U fazi smo uvođenja restriktnih mjera

Nema detektovanih aktivnih žarišta koronavirusa

Pilav: U junu došlo do porasta broja novozaraženih.. Arhiv

Avaz.ba

29.6.2020

Predsjednica Kriznog štaba ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav uputila je apel građanima da budu odgovorni prema svom zdravlju i zdravlju drugih tako što će poštivati donesene mjere i preporuke.

- Trenutan broj aktivnih slučajeva u Kantonu Sarajevo je 265, što znači da je u junu došlo do porasta broja novozaraženih. Ponovo smo u fazi uvođenja restriktnih mjera. U petak je donesena nova naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, i odnosi se na privremenu obustavu socijalnih ustanova, na ograničenje rada ugostiteljskih objekata, na obavezno nošenje zaštitne opreme i na ograničavanje broja lica koji će pristustvovati javnim skupovima na otvorenim i zatvorenim prostorima - kazala je Pilav.

Epidemiološka situacija se mijenja, ali je pod stalnim nadzorom. U Kantonu Sarajevo, istakla je, nema detektovanih aktivnih žarišta koronavirusa.

- Od aprila u Srajevu nema smrtnih ishoda. Ukupno je u KS-u izvršeno 12.341 testiranja na koronavirus. Apelujem još jednom na građane koji imaju bilo kakav akutni respiratorni simptom da ostanu u svojim domovima i da se jave porodičnom ljekaru ili nadležnim domovima zdravlja - kazala je Pilav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.