SASTANCI

Čavara i Mekdonald: Problem ilegalnih migracija je i sigurnosno pitanje

Potrebno je migrantima osigurati humane uvjete za boravak u BiH, ali prvenstveno omogućiti stanovnicima BiH sigurnost

Razgovaralo se i o pandemiji koronavirusa. Fena

Avaz.ba / Fena

29.6.2020

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u ponedjeljak u nastupni posjet rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Mekdonald (Macdonald) s kojom je među ostalim razgovarao o pandemiji koronavirusa.

Istaknuto je kako je neophodno poštivati mjere i preporuke nadležnih institucija, ali isto tako i osigurati ekonomsku aktivnost te omogućiti normalan život svakom stanovniku, kao i očuvanje socijalno-ekonomskog stanja.


Na sastanku se razgovaralo i o problemu ilegalnih migracija koje, zaključeno je, ne treba promatrati samo kao humanitarno pitanje, već i kao sigurnosno pitanje, odnosno potrebno je migrantima osigurati humane uvjete za boravak u BiH, ali prvenstveno omogućiti stanovnicima BiH sigurnost.


Razgovaralo se i o pandemiji koronavirusa. Fena

Koordinatorica Mekdonald izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom UN-a i Federacije BiH, te zahvalila predsjedniku Federacije BiH na podršci zajedničkom regionalnom programu "Dijalog za budućnost" koji ima za cilj promociju suživota i različitosti u BiH.


Čavara je poželio kooradinatorici Mekdonald uspješan predstojeći mandat u BiH, te izrazio nadu kako će dosadašnja saradnja biti još uspješnija i produktivnija u smjeru rješavanja pitanja značajnih za svakog stanovnika u Federaciji BiH i BiH, saopćeno je iz Čavarinog ureda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.