U PROTEKLA 24 SATA

U BiH danas ukupno 62 nova slučaja zaraze, šestero umrlih

Dvije starije osobe preminule su u izolatoriju Klinike za plućne bolesti na Podhrastovima

Testirano 822 uzorka. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

6.7.2020

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u testirano je 688 uzoraka, od kojih je 46 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (19), Zeničko-dobojskom (5), Srednjobosanskom (1), Unsko-sanskom (1), Bosansko-podrinjskom (3) i Kantonu Sarajevo (17). 

Dvije starije osobe preminule su u izolatoriju Klinike za plućne bolesti na Podhrastovima, potvrđeno je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Radi se o osobama koje su imale odranije i druga oboljenja, a bile su pozitivne na koronavirus.  Među smrtnim slučajevima u Kantonu Sarajevo umrla je i jedna žena pozitivna na koronavirus, a koja nije bila u izolatoriju, odnosno preminula je tokom opservacije. 

U posljednja 24 sata zabilježen je i smrtni slučaj u Banovićima, a radi se o ženskoj osobi (1951.).

Klinika na Podhrastovima. Arhiv

U Federaciji BiH do sada su testirana 61.222 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 2.814 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 1197 pacijenata, šest pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 134 uzoraka na Covid-19. Od toga je 16 pozitivnih osoba na koronavirus, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

U ovom bh. entitetu je aktivno zaraženo 2.609 osoba.

Prijavljena su i dva smrtna slučaja, potvrdila je doktorica Jela Aćimović, specijalistica epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo RS.

- U protekla 24 sata imali smo dva smrtna slučaja, od kojih je jedna osoba od 41 godinu - rekla je Aćimović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

U bolnicama u RS se liječe 122 osobe, a pet je na respiratorima.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.