OPĆINA NOVO SARAJEVO

Detaljno definirane pješačke trase na lokaciji Prve transverzale

Donesen je zaključak da se na narednom sastanku preciziraju navedena pitanja, vodeći računa o svim aspektima vezanim za određivanje dinamike radova

Sa sastanka u Općini. Općina Novo Sarajevo

Avaz.ba

8.7.2020

 U Općini Novo Sarajevo održan je sastanak posvećen pitanjima buduće izgradnje Prve transverzale na području te općine.

Budući da se radi o velikom i kompleksnom saobraćajnom objektu koji se proteže kroz dvije sarajevske općine, a najvećim dijelom u prvoj fazi radova se tiče stanovnika novosarajevskih naselja Velešići i Gornji Velešići, općinski načelnik Nedžad Koldžo sazvao je sastanak kako bi se na vrijeme ukazalo na moguće probleme u toku realizacije projekta i same izgradnje.

Problemi se, prije svega, tiču rješavanja kretanja pješaka i motornog saobraćaja na lokaciji Prve transverzale tokom i nakon izvođenja radova, budući da se radi o ulazu u naselje Velešići i Gornji Velešići, te da veliki broj građana tih naselja svakodnevno saobraća tom trasom, saopćeno je iz Općine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, te predstavnici nadležnih općinskih službi. Predstavnici Zavoda za planiranje KS naveli su kako su planski detaljno definisane pješačke trase koje podrazumijevaju obostrane pješačke staze i pasarelu, te da u konačnici ne bi trebalo biti bojazni za građane kada je to u pitanju, prenosi Fena.

Koldžo: Gradnja će trajati više mjeseci. Općina Novo Sarajevo

Općinski načelnik je u skladu sa mišljenjem struke, istakao da na vrijeme treba sugerisati na moguće probleme u vrijeme izvođenja radova, odnosno da se mora voditi računa o dinamici radova, te alternativnim pravcima za motorni i pješački saobraćaj kako ne bi došlo do većih problema za građane tog područja općine.

S tim u vezi donesen je zaključak da se na narednom sastanku preciziraju navedena pitanja, vodeći računa o svim aspektima vezanim za određivanje dinamike radova i ostalih bitnih pitanja.

- O redovnom i nesmetanom odvijanju životnih potreba građana treba razmišljati unaprijed i na vrijeme - kazao je načelnik, naglašavajući da će gradnja ovog saobraćajnog objekta trajati sigurno više mjeseci, a dinamikom radova se mora voditi računa da ne dođe do značajnijih obustava saobraćaja na ovom lokalitetu, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.