STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim dionicama je obustavljen saobraćaj

U funkciji su alternativni pravci

Radovi na putu. Ilustracija

Avaz.ba

14.7.2020

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.  Na putnom pravcu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje. 

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 8 do 16 sati. Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Radovi na putu. Ilustracija

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama Srebrenik - Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.