NAKON ŠTO SE ZARAZIO

Novalić dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma

Premijer je testiran isključivo na osnovu toga što je prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon učešća u Maršu mira

Fadil Novalić. Agencije

Avaz.ba / Fena

14.7.2020

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, koji je pozitivan na koronavirus, prilično je dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira telefonski sa saradnicima, rekla je vršiteljica dužnosti direktorice Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Samira Demirović. 

Premijer je testiran isključivo na osnovu toga što je prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon učešća u Maršu mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.


Fadil Novalić. Agencije

U grupi u kojoj se tada kretao bilo je 20-ak ljudi. Njih je Novalić iz preventivnih razloga pozvao da se također testiraju. Pozvao je da to učine i novinari odnosno snimatelji s kojima je tokom Marša mira kontaktirao, odnosno davao izjave za javnost.

Federalni premijer je bio učesnik u Maršu mira u dijelu grupe koja je 10. jula stigla u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice.

Ovogodišnji Marš mira, na kojem je učestvovalo ukupno oko 400 osoba, zbog mjera suzbijanja pandemije je bio organiziran na način da se učesnici kreću odvojeno u zasebnim grupama do 50 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.