MINISTARSTVO ODBRANE

Podžić primio Koča i Tatara: Podrška Turske euroatlantskom putu BiH

Posebno je istaknuto sudjelovanje naših kadeta na vojnim akademijama u Turskoj, a razgovarano je i o mogućnostima školovanja bh. medicinskih kadrova

Avaz.ba / Fena

Turska će pružiti čvrstu podršku BiH

Foto: Fena


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča (Koc), kao i novog turskog vojnog izaslanika brigadira Mustafu Sitkija Tatara.

Ministar Podžić je zahvalio ambasadoru Koču na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH), saopćeno je iz Ministarstva odbrane.

Posebno je istaknuto sudjelovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj, a razgovarano je i o mogućnostima školovanja bh. medicinskih kadrova u cilju razvoju sanitetske službe u OSBiH.

Ambasador Koč je naglasio da će Republika Turska i dalje pružati čvrstu podršku BiH na njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-savezu. Novoimenovani vojni izaslanik brigadir Tatar je istaknuo da će biti na stalnom rasplaganju za sve buduće projekte suradnje BiH i Turske.

Ministar Podžić je brigadiru Tataru zaželio sretan početak službe u BiH te naglasio da je suradnja s turskim vojnim izaslanicima u BiH uvijek bila izvrsna, saopćeno je iz MOBiH.

Više o temi Sifet Podžić

KANDIDAT ZA MINISTRA SIGURNOSTI BIH
Cikotić: Ne mislim da će BiH postati parking za migrante
NA VRH

Podijeli članak na