REAKCIJE

Gavrankapetanović: Moji progonitelji stidjet će se svojih djela

Iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo navode kako Komitet Ljekarske komore KS nije trebao, na zahtjev Skupštine KS, raspravljati o odgovornosti ljekara KCUS-a za odbijanje liječenja male Nadin

Ismet Gavrankapetanović. Avaz

Piše: E. H./ Avaz.ba

15.7.2020

Ljekarska komora Kantona Sarajevo oglasila se nakon što je „Dnevni avaz“ razotkrio priču o tome da je v. d. direktora Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Ismet Gavrankapetanović prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na sramotan slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajlović.

Navode kako Komitet Ljekarske komore KS nije trebao, na zahtjev Skupštine KS, raspravljati o odgovornosti ljekara KCUS-a za odbijanje liječenja male Nadin.

- Održana je sjednica Skupštine Ljekarske komore KS 30. juna, na čijem je početku delegat prof. dr. Ismet Gavrankapetanović predložio da se dnevni red dopuni tačkom vezanom za liječenje N. S. – ističu iz Ljekarske komore.

Pojašnjavaju da prijedlog dr. Gavrankapetanovića nakon glasanja nije usvojen.

Za komentar smo pitali dr. Gavrankapetanovića koji je za „Avaz“ kazao da je svima poznato kako je on, sa svojim kolegama ortopedima, progonjen na KCUS-u.

- Kao izabrani redovni profesor na Fakultetu prijavljen sam za izjavu na N1 televiziji u kojoj sam ukazao da je liječenje bolesnog svetinja. Naučio sam na to – istakao je Gavrankapetanović.

Dodao je da će se njegovi progonitelji stidjeti svojih djela.

- Kada god bude potrebno, svjedočit ću istinu, ljekar sam pod zakletvom. Ljudski život i pravo djeteta na liječenje branit ću i štititi svim svojim bićem. Pravo na život i liječenje djeteta sveti su i pozivam sve da  čuvamo to pravo – naglasio je Gavrankapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.