NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Javnost stala uz legendarnog ljekara

Američki predsjednik Donald Tramp produžio je sankcije protiv osoba koje opstruiraju provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u obavijesti Bijele kuće

Piše: Avaz.ba

17.7.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte zbog čega je dr. Ismet Gavrankapetanović na meti. Odluka Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo da se uglednom ljekaru, prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću nastavi postupak oduzimanja ljekarske licence izazvala je burne reakcije javnosti, a podrška dr. Gavrankapetanoviću već dva dana neprestano stiže sa svih strana.

Komentar dana "Maska je spas" pisao je Edin Skokić.

Otkrivamo: Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) produžio je sankcije protiv osoba koje opstruiraju provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u obavijesti Bijele kuće.

Na 5. strani čitajte intervju sa šefom Ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u BiH Viktorom Olšavskim. On poručuje: U BiH pada stopa smrtnosti od korone.

Ličnost dana je Edin Džeko.

Na stranama Globusa donosimo sve o okršaju svjetskih sila zbog vakcine za koronu. Čitajte koji je najveći skandal u historiji društvenih mreža.

Ekonomija BiH uspjela je izbjeći recesiju u prva tri mjeseca ove godine, a prema preliminarnim procjenama, bruto društveni proizvod (BDP) u prvom tromjesečju je čak porastao više od očekivanih dva posto, navodi se u analizi „Raiffeisen banke“.

Rudari rudnika mrkog uglja Kreka i Zenica i jučer su nastavili štrajk. Ogorčeni i iznevjereni, traže osnovno - pošteno zarađene plaće. Da ih se baš i ne shvata ozbiljno, pokazuju informacije „Dnevnog avaza“ da su tek jučer intenzivirani razgovori na relaciji Uprava rudnika - Uprava “Elektroprivrede BiH”.

Evropska unija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) donirali su BiH medicinsku opremu u vrijednosti od 1,3 miliona eura, kazao je jučer prilikom primopredaje šef Delegacije EU u BiH Johan Satler

Pod operativnim vodstvom premijera Vlade KS Marija Nenadića, održan je novi koordinacioni sastanak predstavnika nadležnih institucija Kantona, Grada i općina o gradnji Prve transverzale. Početkom avgusta kreću radovi na prvoj dionici Prve transverzale.

Na stranama Crne hronike pročitajte sve o talačkoj krizi u selu Turjakkod Bosanske Gradiške. Bombom gađao rođaka pa se zabarikadirao u kući.

Jet-set donosi razgovor sa Hankom Paldum. Naša muzička diva otvoreno je govorila za Avaz" o koroni, novoj pjesmi i ljudima. Ja pjevam o ljubavi, budale neka pričaju o smrti. Sa Novakom Đokovićem susrela se na visočkim piramidama i zajedno su zapjevali pjesmu "Crne kose".

Na stranama Sporta čitajte hoće li se naš reprezentativac iz Arsenala pridružiti Miralemu Pjaniću: Kolašinac opet pod lupom Barcelone.

U današnjem broju donosimo naš najtiražniji prilog "TV Extra".




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.