DRSKOST

Enra Suljić morališe o depolitizovanom zdravstvu, a zaboravlja svoje fotografije i funkcionersku poziciju u SDA

Hipokratova zakletva bačena pod noge

Piše: Avaz.ba

18.7.2020

Suljić: Neviđeno laganje naroda. Avaz

Koliko neke osobe mogu nisko pasti u laganju naroda, najnoviji je primjer i Enre Suljić, prve saradnice direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Gostujući kod Senada Hadžifejzovića, gdje je trebala moralno oprati to što su pojedini ljekari žrtvovali dijete u korist finansijskih ušteda, Suljićka je rekla da “politici nema mjesta u medicini”.


Enra Suljić na skupu SDA podrške Sebiji Izetbegović. Društvene mreže

Međutim, ona je aktivna političarka u SDA (potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo), a da se ne govori o antologijskim primjerima prilikom izbora Sebije Izetbegović za direktoricu KCUS-a kada je u njene reference stavljeno i to da je supruga utjecajnog političara što će joj znatno pomoći u budućem poslu.

Fotografija sa predizbornog skupa SDA, na kojoj nosi sliku svoje šefice na majici - a Izetbegovićka je bila kandidat za federalni parlament - najbolje pokazuje koliko je Suljićka drska u laganju i potcjenjivanju naroda i roditelja bolesne djece.

Uostalom, slika govori više od hiljadu riječi. Tu ne pomažu ni naklonjeni novinari ili ostrašćeni SDA-ovi portali kakav je “Slobodna Bosna”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.