TREBINJE

Kulinarski spektakl: Jeste li probali cicvaru s medom?

Prema riječima Aleksandra Ristića, kuvara „Kuhinjice“, koji je prvi put u Trebinju najviše je oduševila cicvara sa medom, koja je, specifična, neobična i veoma i ukusna

Piše: P. M. / Avaz.ba

18.7.2020

Trebinje danas - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

U Trebinju je održana kulinarska manifestacija pod nazivom „Okusi Trebinje - gastro rapsodija“ gdje su lokalni kuhari i vinari, zajedno sa kuharima iz serijala „Kuhinjica“, pripremali lokalne specijalitete. Iako je u Trebinju pala i poneka kap kiše, sve to nije umanjilo interesovanje za kulinarski spektakl, ali ni poremetilo kafu u nekom od mnogobrojnih kafića koji okružuju pijacu.

Na jednom dijelu gradske pijace prodavalo se uobičajneo voće i povrće te cvijeće saiz okoline Trebinja, dok se na drugom kraju krčkao grah poljak, pravila cicvara, prijesnac, sarma u raštanu, priganice i mnogi drugi hercegovački specijaliteti.

Prema riječima Aleksandra Ristića, kuvara „Kuhinjice“, koji je prvi put u Trebinju najviše je oduševila cicvara sa medom, koja je, specifična, neobična i veoma i ukusna.

- Ovdje sam kako bi me lokalni gastronomski stručnjaci naučili kako se pripremaju sva ova zanimljiva jela. Želim da upoznam ljude, sviđa mi se mediteranska klima i zadovoljstvo mi je da sam upoznao i ovdašnje sireve, vina i mnoge druge hercegovačke proizvode - istakao je Ristić.

Ilija Runjevac, zajedno sa članovima organizacije Slou fudu improvizovanom kotliću pripremao je čorbu od graham poljaka, namirnice koja se uzgaja samo u jednom dijelu Hercegovine.

Runjevac je pojasnio da su za spremanje graha poljaka od izuzetne važnosti povrće i začini sa ovih prostora.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da Hercegovina ima šta da pokaže, kada je u pitanju gastro ponuda, koja igra veliku ulogu u razvoju turizmu u Trebinju.

Velika je posjećenost naših sugrađana, bez obzira što nismo slali pozivnice, shodno situaciji. Zahvaljujem se ljudima iz „Kuhinjice“, koji su u prethodnom periodu izrazili interesovanje da Trebinje bude prvi grad na ovim prostorima koji će promovisati gastro ponudu”, istakao je gradonačelnik Ćurić.  

Organizatori kulinarskog spektakla su Grad Trebinje, trebinjska Turistička organizacija kao i brojni sponzori.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.