PREDSTAVNIČKI DOM

Sjednica Parlamenta BiH u znaku imenovanja Selme Cikotića za ministra sigurnosti

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH

E. H. / Avaz.ba

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH

Foto: Arhiv


Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH počela je u Sarajevu, a dnevnim redom predviđeno je razmatranje potvrđivanja imenovanja Selme Cikotića na poziciju ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH. 

Cikotić je na tu funkciju predložen nakon što je početkom juna ove godine dotadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić podnio ostavku.

Predstavnički dom bi trebao razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači poslanici: Saša Magazinović, Damir Arnaut i Jasmin Emrić, kao i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji su predložili poslanici Dženan Đonlagić, Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Enver Bijedić.

  • Kandidat za ministra sigurnosti BiH Selmo Cikotić

    Kandidat za ministra sigurnosti BiH Selmo Cikotić

    Foto: Arhiv


Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH, koji su predložile poslanice: Borjana Krišto, Darijana Filipović, Snježana Novaković - Bursać, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Alma Čolo, Nada Mladina i Edita Đapo. 

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i nekoliko izvještaja, kao i poslaničkih inicijativa, a predviđeno je i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

Više o temi Predstavnički dom Parlamenta BiH

PREDSTAVNIČKI DOM
Pogledajte ko je bio protiv državnog budžeta
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na