DIREKTOR OPĆE BOLNICE

Gavrankapetanović: Čekamo reakciju Vlade KS da preuzmemo 50 zaraženih i rasteretimo KCUS

Trideset sestara se može pozvati u popodnevnim satima tako da od ujutro sve može biti u funkciji, rekao je Gavrankapetanović

Gavrankapetanović: Važno je da građani budu mirni. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

24.7.2020

Čekamo reakciju Vlade Kantona Sarajevo da odmah preuzmemo Kliniku za vaskularnu hirurgiju i pedeset bolesnika te tako rasteretimo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

To je za "Avaz" kazao v. d. direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović koji je jučer uputio odgovor Vladi KS u kojem je izrazio spremnost i želju da pomognu kolegama s KCUS-a koji su od njih zatražili da preuzemu 20-50 pacijenata zaraženih koronavirusom.

- Trideset sestara se može pozvati u popodnevnim satima tako da od ujutro sve može biti u funkciji. Otključati bolnicu koja tri godine zjapi prazna u centru grada i rasteretiti potpuno Klinički centar i odmoriti naše kolege iz izolatorija Podhrastovi tri su cilja koja trebamo i moramo izvršiti - kazao nam je Gavrankapetanović.

On je ponovio da će Opća bolnica upotpunosti preuzeti brigu za tih 50 pacijenata.

- Važno je da građani budu mirni i u trenutku kada nam rukovodstvo KCUS-a kaže da ne može više, mi stupamo u pomoć - rekao je Gavrankapetanović.

Podsjećamo da je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, na čelu s generalnom direktoricom prof.dr. Sebijom Izetbegović, uputio zahtjev premijeru Vlade KS Mariju Nenadiću i ministru zdravstva KS Rusmiru Mesihoviću za formiranjem prostora u Općoj bolnici za prijem pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Gavrankapetanović je u odgovoru Vladi i KCUS-u naveo kako u Općoj bolnici smatraju da je dužnost i obaveza da stanu uz kolege i s njima podijele sve što imaju, a sve za dobrobit pacijenata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.