NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: "Volkswagen" godinama rušio bh. kompaniju

Saznajte koliko novca sarajevska policija iz budžeta izdvaja za nabavku zaštitnih maski, a odluku je potpisao policijski komesar Nusret Selimović

Piše: Avaz.ba

27.7.2020

Naslovnica današnjeg izdanja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH donosimo priču o prisluškivanim razgovorima bavarskog giganta o "Preventu". Šta su pokazali dokumenti koji su objavljeni u uglednom "Bussines Insideru", a šta su za"Avaz" poručili ove bh. kompanije.

Saznajte koliko novca sarajevska policija iz budžeta izdvaja za nabavku zaštitnih maski, a odluku je potpisao policijski komesar Nusret Selimović.

Da li je ova nabavka prijeka potreba ako se uzmu u obzir donacije koje su stigle prethodnih mjeseci. Selimović bez komentara, dokumenti pokazuju kada je nabavka zatražena.

Pročitajte sve o zdravstvenom stanju premijera FBiH Fadila Novalića.

Komentar dana napisao je novinar Miralem Aščić, koji se osvrnuo na današnju sjednicu Komisije o usaglašavanju budžeta. Hoćemo li imati izbore ili slijedi nova blokada.

Donosimo detalje s 454.skokova s Starog mosta. Kako je pobjednik Vedad Bašić 20 godina čekao ovu prestižnu nagradu. Islamska zajednica izdala je nove instrukcije zbog pandemije koronavirusa. Hoće li se moći klanjati Bajram i koje su donesene mjere.

Šta je u razgovoru za "Avaz" poručio američki profesor Danijel Server. Šta je rekao o Dodiku, Vučiću, RS, ali i Kosovu. Saznajte zašto se HDZ protivi izborima u Mostaru 20.decembra i ko su svjedoci u aferi "Respiratori". Kada će Tužilaštvo podići optužnicu i ko će se u njoj naći.

Na stranama Globusa čitajte sve o novim nemirima u Americi, kako je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Sjevernoj Koreji.

Pročitajte i šta je u razgovoru za "Avaz" rekao Adnan Smailbegović. Hoće li doći do povećanja minimalca s 400 na 800 maraka i šta će biti s izmjenama novog Zakona o radu.

Bili smo na dženazi tragično  nastradalom Arminu Gaziću. Zenica se oprostila od hrabrog mladića, hiljade ljudi klanjalo dženazu.

Za "Avaz" govori i premijer Vlade KS Mario Nenadić,a na stranama Sporta čitajte šta je u ekskluzivnom razgovoru za naš list rekao Amer Gojak, ostaje li u Dinamu i hoće li mijenjati sredinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.