NAKON IMENOVANJA

Tadić: Pozicija v.d. direktorice programa BHT 1 je velika odgovornost i izazov

Trudit ću se održati kvalitet rada i standarde, kazala Tadić

Tadić: Urednici svih programa BHT1 daju svoj maksimum. BHT1

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

27.7.2020

Za v. d. direktorice BHT 1 imenovana je Neda Tadić. Upravni odbor je prošle sedmice donio odluku da Tadić danas preuzme funkciju, koju će obavljati do raspisivanja konkursa za direktora.

- Velika odgovornost i izazov je preuzeti obavljanje vršiteljice dužnosti direktora programa BHT1. Oni što mogu obećati da ću nastaviti raditi predano i posvećeno zajedno sa svim našim kolegama kako bismo i u periodu koji je pred nama opravdali funkciju servisa građana - kazala je Tadić za "Avaz".

Ona će na ovu poziciju naslijediti Medinu Šehić od 1. avgusta.

Neda Tadić. BHT1

- Ovaj posao je dosad obavljala kolegica Medina Šehić, i trudit ću se održati kvalitet rada i standarde koje je ona uspostavila. Svakako će mi u fokusu najprije biti jesenja programska shema, ali i projekt Sarajevo Film Festivala koji je za našu kuću uvijek poseban izazov zbog obimnog programskog praćenja te manifestacije - rekla je Tadić.


Potvrdila je i tešku finansijsku situaciju u kojoj se već godinama BHT 1 nalazi.


- Znate da BHRT zbog neriješene zakonske regulative ima ozbiljne financijske probleme, pa su i sredstva koja možemo uložiti u nove programske sadržaje prilično skromna. No, urednici svih programa BHT 1 daju svoj maksimum kako bismo ipak na određen način osvježili naš program iz godine u godinu, i održali kvalitet programa kakav dolikuje javnom servisu - izjavila je Tadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.