ZASJEDALA KANTONALNA VLADA

Za privredu i poljoprivredu u HNK tri miliona KM

Utvrđene i izmjene i dopune Zakona o oružju i streljivu

Sjednici je prisustvovalo šest ministara, dok su premijer i ostali članovi bili online. avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

28.7.2020

Na današnjoj sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvaćen je Plan provedbe programa razvoja male privrede za 2020. godinu u iznosu od milion KM.

Također, usvojen je Program utroška sredstava Ministarstva  privrede HNK za transfere neprofitnim organizacijama u iznosu od 140.000 KM.

Usvojen je i Program o izmjenama i dopunama programa utroška novčanih sredstava za novčanu podršku u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava.

Istaknuto je da je za ovu namjenu povećan ukupni iznos sredstava koji sada iznosi dva miliona KM.

Utvrđen je i zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu u HNK i zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju sankcija u HNK, koji će biti upućeni u dalju skupštinsku proceduru.


Sjednici je prisustvovalo šest ministara, dok su premijer i ostali članovi bili online. Avaz

Također, u skupštinsku proceduru će biti upućen Program rada Vlade za 2020. godinu, koji je danas usvojen.


S  ciljem kvalitetne pripreme za novu školsku godinu, Vlada je danas dala saglasnost na prijedlog organizacijske šeme srednjih škola u HNK za školsku 2020./2021. godinu.


Inače, današnjoj sjednici u zgradi Vlade HNK je prisustvovalo šest ministara, dok su premijer i ostali članovi bili online. Podsjetimo, premijer HNK, Nevenko Herceg i ministar poljopivrede, vodoprivrede i šumarstva, Donko Jović su oboljeli od koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.