SARAJEVO

Posljednji ispraćaj ministra Salke Bukvarevića upriličen ispred zgrade Vlade FBiH

U zgradi Vlade FBiH jutros je otvorena Knjiga žalosti

Vozilo sa tijelom ministra Bukvarevića uz počasti ispratila i specijalna policijska jedinica. Armin Durgut/Pixsell

Avaz.ba

30.7.2020

Članovi porodice, prijatelji, kao i zvaničnici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođeni premijerom Fadilom Novalićem, prisustvovali su danas ispred zgrade Vlade u Sarajevu posljednjem ispraćaju federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je jučer preminuo od posljedica koronavirusa.

Vozilo sa tijelom ministra Bukvarevića na glavnoj saobraćajnici uz počasti je ispratila i specijalna policijska jedinica.

Bukvarević je prethodno bio smješten na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Njegovo se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedjeljak, a ogledalo se u otežanom disanju. Prethodnih je imao podršku kisika, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila. Zbog toga je jučer prijepodne bio priključen i na respirator.

U zgradi Vlade FBiH jutros je otvorena Knjiga žalosti, a upisao se i premijer Novalić, koji se i sam liječio od koronavirusa. 

Komemoracija povodom smrti ministra Bukvarevića bit će održana u subotu, 1. avgusta, u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu. Istog dana komemoracija će biti održana i u Tuzli u 15 sati u Bosanskom kulturnom centru. Dženaza i ukop ministra Bukvarevića će biti obavljeni 1. avgusta u haremu Džindić džamije u Tuzli u 16.30 sati.

Policija odala počast Bukvareviću - Avaz
Komemoracija zakazana za subotu - Avaz
Mnogo ljudi prisustvovalo posljednjem ispraćaju - Avaz
Članovi Vlade odali počast Bukvareviću - Avaz
Bukvarević je jučer preminuo u Sarajevu - Avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.