SAZNAJEMO

Raspisana crvena Interpolova potjernica za Sašom Golubom

Potjernica je raspisana po zahtjevu pravosudnih organa Kantona Sarajevo s ciljem određivanje pritvora osumnjičenom

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

Potjernica objavljena na stranici Interpola

Foto: Avaz


Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu  za Sašom Golubom (43), koji se sumnjiči da je 29. juna u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića zvanog Džiba.

On je nedostupan organima gonjena, a uglavnom se špekulira da se krije u Srbiji.

Potjernica je raspisana  po zahtjevu pravosudnih organa Kantona Sarajevo s ciljem  određivanje pritvora osumnjičenom.

- Kantonalni sud Sarajevo je 8. jula 2020. godine izdao nalog Odjelu kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za raspisivanje međunarodne potjernice za licem Saša Golub - saopćeno je je prije nekoliko dana ua ”Avaz” iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se 29. juna ove godine, u bašti restorana ”Paper Moon” na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Naka”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni.  

Policija je  hapsila i Seju Hrenovicu, stavljajući mu na teret krivično djelo pomaganje. Hrenovica je, međutim, nakon ispitivanja, pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka.

Više o temi

NAKON ZLOČINA U SARAJEVU
Gdje se krije Saša Golub?
NA VRH