BRATUNAC

Rajska plaža privlači i goste iz susjednih općina

Izletište Krasanpolje na lijevoj obali Drine nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju

Osvježenje potražili uz obalu rijeke. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

6.8.2020

Rajska plaža u Krasanpolju kod Bratunca, na lijevoj obali rijeke Drine, osim kupanja, posjetiocima nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju.

Tu su tereni za tenis i male sportove, tobogane, pješčana “brda” za djecu, hlad visokih topola, skakaonice za kupače, roštiljnice, mogućnost iznajmljivanja kamp-prikolica, a najveći izazov za mlade je “Adrenalin park”.


Sigurno kupanje

Visoke temperature posljednjih dana izmamile su veliki broj kupača, najviše mladih, ali i ostalih građana srebreničke, bratunačke općine i regiona, koji uživaju u sadržajima ovog prelijepog izletišta i osvježe se u bistrim valovima plahovite Drine.

„Rajska plaža“ je uređena i sigurna za kupanje, jer su ovdje stalno prisutni instruktori plivanja i spasioci, za razliku od mnogih „divljih“ plaža pored ove rijeke.


Uživanje i u hladovini. S. Smajlović

 Kada je u pitanju splavarenje i ribarenje, rijeka Drina nema alternativu.

Radi stvaranja što boljih uvjeta za posjetioce, kojih ovdje tokom dana bude po 2.000, i privlačenja što većeg broja turista, koji će češće dolaziti i duže boraviti, na ovom lijepom izletištu povećavaju se turistički sadržaji.

Ove godine bez regate

Turistička organizacija iz Bratunca i ovdašnja ribarska, raftinška i druga udruženja, svakog ljeta ovdje organiziraju razna okupljanja i takmičenja.

Nažalost, zbog epidemije koronavirusa, najmasovnija „Drinska regata“ od Bajine Bašte do Bratunca, kao i ribarska takmičenja, ovog ljeta neće biti organizirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.