KRIZNI ŠTAB BPK GORAŽDE

Zabrana seroloških testiranja na koronavirus

Krizni štab Ministarstva zdravstva zabranio je okupljanja više od 20 osoba u zatvorenom, te više od 50 na otvorenom prostoru

Naređeno obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom prostoru. Vlada BPK

Piše: Al. B. / Avaz.ba

7.8.2020

Zbog naglog širenja infekcije koronavirusa u Bosansko-podrinjskom kanton Goražde, Krizni štab Ministarstva zdravstva zabranio je okupljanja više od 20 osoba u zatvorenom, te više od 50 na otvorenom prostoru.

Sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućava obaveznu fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba, osim za članove kućnog domaćinstva.

Na današnjoj sjednici naređeno je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru, uz obavezno održavanje fizičke distance od dva metra između osoba. Zabranjeno je usluživanje nargila u svim objektima na području BPK Goražde. 

Zbog nedostatka reagensa, a u cilju zaštite stanovništva od daljnjeg širenja koronavirusa na području BPK Goražde, zabranjuju se serološka testiranja na koronavirus u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama na području BPK Goražde, osim u slučaju medicinskih indikacija konstatovanih od strane nadležnog ljekara.

Za kontrolu poštivanja naredbi zadužene su inspekcijske službe i MUP, koji su najavili poduzimanje represivnih mjera u slučaju njihovog kršenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.