NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Imat ćemo deficit u budžetu

"Avazov" reporter proveo je dan ugodno družeći se s vlašićkim pastirima, koji o koronavirusu čuju samo preko tranzistora

Piše: Avaz.ba

8.8.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bosanskohercegovačkog dnevnog lista, čitajte sve o koronavirusu u našoj zemlji.

Za naš list govorio je guverner Centralne banke BiH Senad Softić. Upozorio je, između ostalog, da se ni 2021. nećemo vratiti na stanje prije pandemije.

Komentar dana pisala je Almasa Hadžić: Bunarenje države.

Pročitajte sve o sarajevskoj četvorci, Našoj stranci, SDP-u BiH, NiP-u i NBL-u, i koalicionom sporazumu koji su potpisali. Saznajte šta o tome kaže Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH. Osim toga, donosimo vam i reakcije bivšeg ministra vanjskih poslova BiH i nekadašnjeg lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i Mire Lazovića, člana Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije i bivšeg potpredsjednika SDP-a. 

U Sarajevu će danas biti obilježena 95. godišnjica rođenja Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. Tim povodom za naš list je govorio Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, koji je, između ostalog, rekao:

- Alija Izetbegović bio je, dakle, jedan od nas - tipični čovjek Bosne, s tim da je njegov usud bio taj da su se u njegovom vlastitom životu simbolički reflektirali neki od ključnih aspekata historijske sudbine Bosne i Bošnjaka.

U današnjem broju čitajte i politički prilog "Sedmica".

Ličnost dana je ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartman (Hartmann), a saznajte i zašto.

Na stranama Globusa pročitajte sve o verbalnom ratu Kine i Sjedinjenih Američkih Država. 

Arhitekta Amir Zec, u jako zanimljivom razgovoru s našim novinarom, kazao je kako "u Bosni kuće škilje". Šta to znači, pročitajte u današnjem printanom izdanju.

"Avazov" reporter proveo je dan ugodno družeći se s vlašićkim pastirima, koji o koronavirusu čuju samo preko tranzistora.

Na stranama Crne hronike donosimo vam presudu Emiru Šariću i Hasibu Bjeliću, koji su oštetili Federaciju BiH za 15 miliona KM. Tu je i priča o tome kako se vođa bande u slučaju "Orka" nagodio sa Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali i koliko je Haris Zuko platio slobodu.

Pjevačica Tijana Milentijević, koja ruši rekorde trendinga na YouTubeu, u razgovoru za "Avaz", ispričala je kako je postala "Žena od sultana".

Na stranama Sporta čitajte o Premijer ligi i Željezničaru, koji je slavio u Bijeljini, a Borac je, također, odnio novu pobjedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.