NA KIOSCIMA DILJEM BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH nije iskoristila ponudu EU

"Avaz" saznaje šta priprema američki tužilac, Larson odredio šest prioriteta

Avaz.ba
  • Današnja naslovnica "Dnevnog avaza"

    Današnja naslovnica "Dnevnog avaza"

    Foto: Avaz


U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bosanskohercegovačkog dnevnog lista, čitajte da je u BiH 5,5 puta više zaraženih od prosjeka koji traže iz EU.

Goran Čerkez, član Štaba i pomoćnik federalnog ministra za javno zdravstvo na pres-konferenciji Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva istakao je kako nema govora o ponovnom zatvaranju građana te da je ranije razlog za takvu mjeru bio da se izbjegnu širenje, velika smrtnost i ogromne posljedice.

Za "Avaz" je govorio Ognjen Gajić, Sarajlija koji je među vodećim pulmolozima u Sjedinjenim Američkim Državama. On poručuje: Efikasne vakcine  protiv korone očekujemo prije zime.

Komentar dana napisao je urednik Nermin Demirović: Ujedinjena grupa lovaca.

Vlada KS osposobljava kapacitete Studentskog doma na Bjelavama.

Amerikanac Erik Larson (Eric), koji je nedavno stigao u Sarajevo i obavlja dužnost višeg savjetnika za borbu protiv korupcije u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom u Kantonu Sarajevo, odredio je šest strateških pravaca koje bi ovaj rad trebao realizirati, saznaje „Dnevni avaz“.

Na stranama Globusa donosimo detalje katastrofe u Bejrutu: Smrtonosni teret ležao šest godina uskladišten u luci.

Nakon odluke Općinskog suda u Sarajevu: Šatorović nije ovlašten da zastupa Sindikat.

Nedžad Branković, zamjenik ministra prometa i komunikacija BiH, u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazao je da su posljedice koronavirusa na transportnu infrastrukturu BiH velike, ali da još čekaju na prave podatke nižih nivoa vlasti.

Održana manifestaciju “Odbrana BiH - Igman 2020“, kojom se tradicionalno ukazuje počast braniocima Bosne i Hercegovine, šehidima i poginulim borcima Armije RBiH i Ministarstva unutrašnjih poslova, te preživjelim ratnim veteranima.

Smrt mlade Lane Bijedić i dalje misterija. Ni nakon deset mjeseci nema pomaka u istrazi. Raspisana crvena potjernica za odbjeglim Sašom Golubom.

Jet-set istražuje šta rade najpoznatiji muzičari u vrijeme pandemije. Balkanske zvijezde na prinudnom odmoru.

Na stranama Sporta pročitajte razgovor s Elvisom Sarićem koji igra za El-Ahli u Saudijskoj Arabiji.

- Ovdje gori zemlja, ali moramo igrati - kaže naš fudbaler.

U današnjem "Dnevnom avazu" donosimo i naš najtiražniji prilog "TV Extra".

 
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na