POSLJEDICE KORONAVIRUSA

Sutra dženaza aktivistici i majci troje djece Belmi Šoljanin

Prije četiri dana se porodila na Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus

A. Č. / Avaz.ba
  • Objavljena smrtovnica

    Objavljena smrtovnica

    Foto: Avaz


U izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu jučer je preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, prije četiri dana se porodila na Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus. Njena smrt jučer je šokirala bh. javnost. Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica koronavirusa život izgubila porodilja. 

Uz tek rođenog sina, iza nje su ostali i suprug i dvije kćerkice, a njih troje su također trenutno pozitivni na koronavirus i nalaze se u kućnoj samoizolaciji.

  • Belma Šoljanin

    Belma Šoljanin

    Foto: Arhiv


Vijest o smrti Belme Šoljanin šokirala je i ražalostila njene brojne prijatelje širom BiH, posebno žene, članice Facebook grupe Centar za trudnice i mame BiH.

Hiljade oproštajnih poruka objavljene su jučer i danas na društvenim mrežama.

Dženaza Belmi Šoljanin obavit će se sutra, 11. avgusta, na gradskom mezarju Vlakovo

NA VRH

Podijeli članak na