STAV SBB-a

Prašović-Gadžo: Jednom smo podržali ličnost za ministra, sada želimo da podržimo program mjera

Kandidat za ministra mora prvo pred Skupštinom KS prezentirati hitne i konkretne mjere koje nudi kada je zdravstvo Kantona Sarajevo u pitanju, napisala je Prašović-Gadžo

Piše: Avaz.ba

Prašović-Gadžo: Kandidati moraju predočiti precizne rokove za ispunjavanje programa mjera

Foto: Arhiv


Sanela Prašović-Gadžo, generalna sekretarka SBB-a i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH večeras je dala izjavu za FTV o stavu Saveza za bolju budućnost BiH, kada je je riječ o novom prijedlogu Demokratske fronte za poziciju ministra zdravstva KS.

- Objasnila sam da SBB BiH očekuje da zbog eskalacije pandemije  i iznimno teške situacije, kandidat za ministra mora prvo pred Skupštinom KS prezentirati hitne i konkretne mjere koje nudi kada je zdravstvo Kantona Sarajevo u pitanju, odnosno poslanicima se moraju predočiti precizni rokovi kao i institucionalni mehanizmi za ispunjavanje istih. 

Jednom smo podržali ličnost za ministra. Sada želimo da podržimo program mjera koje će suvereno i kompetentno predložiti i provesti osoba koja želi preuzeti mjesto ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo, napisala je Prašović-Gadžo na svom Facebook profilu.

NA VRH

Komentari