SAOPĆENJE

Upravni odbor Opće bolnice: Popuniti prazne bolničke kapacitete, a potom otvararati alternativne smještaje

Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije COVID-19

Avaz.ba

Gavrankapetanović: Puna podrška direktoru

Foto: Arhiv


Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo na jutrošnjoj hitnoj sjednici dao je punu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v. d. direktoru u vođenju i organizaciji rada ove Ustanove, saopćeno je iz bolnice.

Upravni odbor ponovo iskazuje odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima.

Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije COVID-19. Naša opredijeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana.

Upravni odbor i v. d. direktor ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama, kao i problematičnom načinu zbrinjavanja naših bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje.

Ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje prije svega popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta, a tek potom otvaranje alternativnih smještaja.

Upravni odbor poziva inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo, koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, naprave uvid u njihov rad i opterećenost i u skladu sa zatečenim stanjem donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na