STANJE NA CESTAMA

Zbog minerskih radova obustava saobraćaja na dionici Sarajevo-Pale

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

A. Č. / Avaz.ba

Minerski radovi na dionici Sarajevo-Pale

Foto: Arhiv


Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. 

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuj da se na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. 

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića), skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svaki dan (osim nedjelje) od 8 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan (osim nedjelje) obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 8 do 16 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

  •  Zbog radova na mostu, usporen saobraćaj u Semizovcu

    Zbog radova na mostu, usporen saobraćaj u Semizovcu

    Foto: Arhiv


Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf). Vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela. 

Zbog radova na mostu, jednom trakom naizmjenično saobraća se u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo).

Radovi su i na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Zbog minerskih radova, na dionici Sarajevo-Pale, na lokalitetu kamenoloma Ljubogošta, danas u vremenu od 15 do 16 sati doći će do privremene obustave saobraćaja u maksimalnom trajanju od 15 minuta.

Za danas su, u vremenu od 7 do 17 sati, najavljeni sanacioni radovi na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (dionica Jehovac-Brestovsko), zbog čega će se saobraćati jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na