PRES KRIZNOG ŠTABA

Pilav: Situacija u Kantonu Sarajevo se poboljšava

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 52 osobe, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno 921

Pilav: U protekla 24 sata nisu zabilježeni smrtni slučajevi. VLADA KS

Piše: A. Č. / Avaz.ba

17.8.2020

Situacija se u Kantonu Sarajevo poboljšava. To je u ovom trenutku najvažnija informacija, rekla je na današnjoj konkrenciji za medije Vlade i Kriznog štaba Kantona Sarajevo prof.dr. Aida Pilav.

- U Kantonu Sarajevo je potvrđeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega njih osam ili 66,67 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije. Ovo su rezultati testiranja 198 uzoraka prikupljenih od 14. do 16. avgusta ove godine - rekla je Pilav

U protekla 24 sata nisu zabilježeni smrtni slučajevi.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 52 osobe, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno 921, što je smanjenje za oko 33 posto u odnosu na prije 13 dana. Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalaze se 52 osobe, dok jedan pacijent  na respiratoru - dodala je Pilav. 

O aktuelnoj situaciji u Kantonu Sarajevo govorila je i dr. Amra Junuzović-Kaljić, pedijatrica u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i član Kriznog štaba KS.

- Moramo voditi računa o djeci koja su hronično bolesna i koja imaju bolesti maligniteta i srčane probleme. Uglavnom, to su blage kliničke slike kod djece do 18 godina. Kod njih se javlja blaža temperautra, kašalj i malaksavost - reklaje Junuzović-Kaljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.