NAKON IZLASKA IZ BOLNICE

Premijer Nenadić za "Avaz": Vlada je apsolutno stabilna, nastavljamo raditi u interesu građana

Sprema se i za sutrašnju sjednicu Skupštine KS na kojoj će se razmatrati i imenovanja na pozicije ministara zdravstva i rada, socijalne politike, raseljena lica i izbjeglice

Nenadić: Od ponedjeljka održao brojne sastanke. Avaz

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

19.8.2020

Nakon blažih zdravstvenih problema, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić vratio se na svoju poziciju prekinuvši bolovanje ranije nego što su to ljekari preporučili.

Ugostio nas je u svom kabinetu te govorio o zdravstvenom stanju, planovima i radu, te je odmah naglasio da je Vlada KS apsolutno stabilna te da normalno funkcionira. 

Od ponedjeljka do danas premijer je sa svojim saradnicima, održao brojne sastanke. Uveliko se radi na projektu Prve transverzale, kulturnim i sportskim programima, ali se prati i epidemiološka situacija u KS.

Premijer Nenadić zahvalio se svima koji se interesiraju za njegovo zdravlje poručivši da mu je stanje stabilno, ali ne baš najbolje. Ne krije da se osjeća umorno, ali ističe da je njegova obaveza brinuti se i o građanima KS.

- Mnogi me pitaju zašto sam se već vratio. Nije moj život vredniji od života skoro 400.000 građana KS - kazao je Nenadić.

Sprema se i za sutrašnju sjednicu Skupštine KS na kojoj će se razmatrati i imenovanja na pozicije ministara zdravstva i rada, socijalne politike, raseljena lica i izbjeglice u KS.

Krizni štab Federacije BiH na sutrašnjem sastanku razmatrat će odluku o zabrani usluživanja nargila u svim objektima u FBiH.

Nenadić kaže da se Kanton Sarajevo u sistemu uvijek ponašao odgovorno.

- Samim tim, ukoliko Krizni štab FBiH donese takvu odluku naravno da će se Kanton Sarajevo pridržavati. Ako oni ne donesu, onda takvu preporuku može donijeti Krizni štab KS na šta može odgovoriti predsjednica Aida Pilav - rekao nam je Nenadić.

Opširnije pročitajte u printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.