GDJE LJETUJU BH. GRAĐANI

Bh. dijaspora se opredijelila za Crikvenicu

Svoje odmore bh. dijaspora iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Švicarske, umjesto u BiH proveli su u Hrvatskoj i to u Crikvenici

O. Boškailo / Avaz.ba

Bosanci „okupirali“ plaže

Foto: O. BOŠKAILO


Zbog epidemiološke situacije i raznih mjera bosanskohercegovačka dijaspora, njih veliki broj, uglavnom svoje godišnje odmore nisu proveli u svojoj zemji. Svoje odmore bh. dijaspora iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Švicarske, umjesto u BiH proveli su u Hrvatskoj i to u Crikvenici. Jedna od najljepših plaža na Jadranskoj obali postala je mjesto bh dijaspore. Zato svi putevi iz pomenutih zemalja vode u ovom pravcu.  

- Nismo nikada boravili ovdje, ali ovo je prekrasno mjesto i plaža, ljudi su prijatni i sve je super - kazala nam je familija Mujčinović iz Ingolštata u Njemačkoj.

  •  Šljivar sa ekipom

    Šljivar sa ekipom

    Foto: O. BOŠKAILO


Isto to nam je potvrdila familija Petrović iz Kraljeve Sutjeske, koji žive i rade Njemačkoj. Susreli smo još desetine drugih iz Minhena, Frankfurta, zatim Beča, Graca...

U Crikvenici je boravio i naš kik bokser, šampion svijeta u teškoj kategoriji Enver Šljivar s prebivalištem u Švicarskoj zajedno sa svojim menadžerom Emirom Hadžihajdarevićem.

Više o temi Odmor

SEKSEPILNA PRODAVAČICA
Koga ljubi Kristina Mandarina

Više o:

Odmor More Ljetovanje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na