TRAJNO RJEŠENJE

Dvadeset porodica danas useljava u nove stanove u Kaknju

Useljavanjem u stanove u novoizgrađenom objektu u Općini Kakanj, osigurana su trajna i održiva stambena riješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja

Do sada je završeno oko 1.700 stanova. Arhiv

Avaz.ba / Fena

24.8.2020

Dvadeset porodica u općini Kakanj trajno rješava stambeno pitanje useljenjem u nove stanove izgrađene u okviru Regionalnog stamebnog programa.

Svečanost dodjele ključeva stanarima koji se useljavaju u svoje stanove bit će upriličena danas ispred novoizgrađenog objekta u Općini Kakanj.

Useljavanjem u stanove u novoizgrađenom objektu u Općini Kakanj, osigurana su trajna i održiva stambena riješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za dvadeset (20) porodica, odnosno 47 korisnika, raseljenih osoba i izbjeglica koji žive na području općine Kakanj. 

Zahvaljujući Regionalnom stambenom programu čija vrijednost u Bosni i Hercegovini iznosi 75 miliona eura - do kraja trajanja programa u junu 2022. godine biti će osigurano ukupno 3.200 stambenih jedinica za ugrožene izbjeglice, raseljena lica i povratnike.

Do sada je završeno oko 1.700 stanova od kojih više od 1.100 kuća i 532 stana. Završetak obnove i izgradnje preostalih 1.500 stambenih jedinica predviđen je u naredne dvije godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.