UZNEMIRENA HOBOTNICA

Zašto se Avdić uplašio istrage o tajnom centru

Urednik propalog biltena i dio halke koja po nalogu uništava neistomišljenike, prvi pokazao paniku

Senad Avdić. Arhiv

Piše: Avaz.ba

25.8.2020

Ozbiljna politička drama se odvija nakon što se otkrilo da pojedini centri moći iz Bosne i Hercegovine, preko svojih opskurnih eksponenata, u finišu izbora u Crnoj Gori pokušavaju da pomognu proruskim atacima na susjednu državu i članicu NATO saveza.

Nakon što je predsjednik SBB-a zatražio da se provede institucionalna istraga, isto je podržao i dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić.

To je očigledno zabrinulo propagandnu hobotnicu, pa je prvi tragove otkrio Senad Avdić, čiji je bilten najvažniji medijski egzekutor te opasne skupine.

Na njegove ekspresne uvrede i laži, koje imaju za cilj da spriječe ozbiljnu istragu, na zanimljiv način je odgovorio Fahrudin Radončić. Njegov post objavljujemo u cjelosti.

UZNEMIRENA HOBOTNICA: Nakon mog zahtjeva da Komisija za parlamentarni nadzor sasluša direktora obavještajne službe OSA-e i čuje njegova saznanja o postojanju velikosrpskog i proruskog punkta u Sarajevu, (ne)očekivano se baražnim psovkama javio urednik propalog sedmičnika Senad Avdić. Da čitaoce ne zamaram razlogom njegove neviđene nervoze, prilažem tekst Vlastimira Mijovića iz 28. aprila 2019. o liku i prošlosti Senada Avdića, koji je objavljen na portalu The Bosnia Times.

Dok sam ja, zajedno sa Mijovićem, hrabro pisao u zagrebačkom “Danasu” protiv krvnika Slobodana Miloševića, Avdić je bio i ostao na sramnoj strani historije.

Inače, Senad Avdić je bio glavni i odgovornik urednik velikosrpske beogradske “Mladosti” i postoje sačuvani njegovi tekstovi u kojima je besramno veličao i branio politiku Slobodana Miloševića i, naročito, njegove supruge Mirjane Milošević.

Stoga ne čudi da on ispaljuje moralne ćorke iz “Mauzera”, jer želi da sakrije svoje dugogodišnje sluganstvo prema poznatim pripadnicima obavještajnih službi u BiH i njihovim programskim ciljevima destabilizacije države i uništavanju uspješnih bošnjačkih ličnosti i pojedinaca. Ko ne vjeruje, neka pročita užasne lažljive serijale o proslavljenom komandatu i generalu Mehmedu Alagiću, kojeg su toliko isekirali da su ga prerano poslali u grob. E, pa, moji su živci i životni rezultati mnogo jači od njihovog propagandnog punkta.

View this post on Instagram

UZNEMIRENA HOBOTNICA: Nakon mog zahtjeva da Komisija za parlamentarni nadzor sasluša direktora obavještajne službe OSA-e i čuje njegova saznanja o postojanju velikosrpskog i proruskog punkta u Sarajevu, (ne)očekivano se baražnim psovkama javio urednik propalog sedmičnika Senad Avdić. Da čitaoce ne zamaram razlogom njegove neviđene nervoze, prilažem tekst Vlastimira Mijovića iz 28. aprila 2019. o liku i prošlosti Senada Avdića, koji je objavljen na portalu The Bosnia Times. Dok sam ja, zajedno sa Mijovićem, hrabro pisao u zagrebačkom “Danasu” protiv krvnika Slobodana Miloševića, Avdić je bio i ostao na sramnoj strani historije. Inače, Senad Avdić je bio glavni i odgovornik urednik velikosrpske beogradske “Mladosti” i postoje sačuvani njegovi tekstovi u kojima je besramno veličao i branio politiku Slobodana Miloševića i, naročito, njegove supruge Mirjane Milošević. Stoga ne čudi da on ispaljuje moralne ćorke iz “Mauzera”, jer želi da sakrije svoje dugogodišnje sluganstvo prema poznatim pripadnicima obavještajnih službi u BiH i njihovim programskim ciljevima destabilizacije države i uništavanju uspješnih bošnjačkih ličnosti i pojedinaca. Ko ne vjeruje, neka pročita užasne lažljive serijale o proslavljenom komandatu i generalu Mehmedu Alagiću, kojeg su toliko isekirali da su ga prerano poslali u grob. E, pa, moji su živci i životni rezultati mnogo jači od njihovog propagandnog punkta.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Tekst Vlastimira Mijovića možete pročitati ako kliknete OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.