PRENOSIMO

Armin Cibra pod istragom Tužilaštva Kantona Sarajevo!

Cibra pod istragom zbog krivotvorenja isprava, prevare i računalnog krivotvorenja

Armin Cibra. Dnevno.ba

Avaz.ba / Dnevno.ba

27.8.2020

Armin Cibra, koji se godinama lažno predstavlja kao tjelohranitelj Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) i osnivača najtiražnijih bh. novina „Dnevnog avaza“, trenutno se nalazi pod istragom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saznaje portal "Dnevno.ba". 

Radi se o eksponentu paraobavještajnog krila vrha SDA, a koji godinama finansira izdavanje njegovih pamfleta.    

Kako „Dnevno.ba“ saznaje iz izvora bliskih istrazi, Cibra je pod istragom Tužilaštva Kantona Sarajevo, broj: T09 0 KT 0144860 19, zbog osnova sumnje, da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2 u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, u vezi sa krivičnim djelom prevara iz člana 294. stav 1. KZ F BiH, i krivično djelo računalno krivotvorenje iz člana 394. KZ F BiH, sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH.

Armin Cibra dospio je u žižu javnosti, kada je prije pet dana optužio lidera SBB-a Fahrudina Radončića i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića, da su navodno „narkobosovi, da su prevozili ogroman novac od droge u Sarajevo, te naručivali brojna ubistva“!

Za „Dnevno.ba“ predsjednik Crne Gore Milo Đukanović demantirao je sve navedene tvrdnje, tvrdeći, da su na sceni anticrnogorski interesi, dok je i lider SBB-a Fahrudin Radončić, bivši ministar sigurnosti BiH, demantirao izjave Armina Cibre, nazvavši ih klevetama i lažima koje za cilj imaju diskreditaciju prozapadnih političara i jačanje ruskog utjecaja u regionu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.