ZAHTJEVI

Sivro: Na koronavirus testirati sve uposlenike škola

time bi se preventivno djelovalo i zaštitili učenici i radnici u obrazovanju, navode iz Sindikata

Sivro: Iznaći modus. Arhiv

A. J. / Avaz.ba

27.8.2020

S obzirom na to da je već izvjesno da se nastava u školskoj 2020/21. godini neće odgoditi, odnosno da će započeti 1. septembra, Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja KS će zatražiti od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i drugih nadležnih institucija da prije početka školske godine osiguraju testiranje na koronavirus svih radnika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno je iz Sindikata na čelu s predsjednikom Saudinom Sivrom, time bi se preventivno djelovalo i zaštitili učenici i radnici u djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja.

- Iako imperativ ovog sindikata jeste zaštita zdravlja radnika ali i drugih prava koja se odnose na radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika, izazov današnjice je zaštita i naših učenika. Smatramo da će resorno ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo iznaći modus da se u narednih nekoliko dana, a prije početka nove školske godine, izvrši testiranje svih radnika u školama na području Kantona Sarajevo - naveli su iz Sindikata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.