ZABRINJAVAJUĆI PODACI

CIK već utvrdio nepravilnosti: Za izbore se prijavilo 25 mrtvih osoba

U Centralnu izbornu komisiju pristigle su i posljednje prijave birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine

Avaz.ba

CIK: Utvrđene nepravilnosti

Foto: Arhiv


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sutra organizuje žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću. Žrijebanje će biti javno, a zbog epidemiološke situacije emitovaće se uživo na web stranici ove institucije. Rok za podnošenje prijava birača koji glasaju izvan BiH istekao je u ponoć 1. septembra. 

U Centralnu izbornu komisiju pristigle su i posljednje prijave birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine. Nepravilnosti ima, kaže predsjednik Komisije Željko Bakalar, ali koliko - tek će se znati po okončanju provjera i dodatnih kontrola nakon čega će biti donesena odluka o zaključenju Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH.

- Prijave koje se odbijaju i one koje imaju određene specifičnosti da se dodatno provjeri da li su validne i ima li nepravilnosti. Određene nepravilnosti smo već zapazili – imamo 25 prijava za glasanje van Bosne i Hercegovine od osoba za koje smo utvrdili da su umrle. Veći dio materijala već smo poslali Tužiteljstvu - ističe Bakalar.

Više o temi CIK BiH

PREDIZBORNA KAMPANJA
Ko će kontrolirati društvene mreže

Više o:

CIK BiH Izbori
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na