NASTAVLJENA DRAMA

Ekipa Hitne pomoći preskakala betonsku barikadu da dođe do vlasnika firme kojem je pozlilo

Iz "Agencije" navode da je firma "Brend" nezakonito zagradila prilaz zgradi u kojoj je smještena njihova firma

E. T. / Avaz.ba

3.9.2020

U Kotromanićevoj ulici na Skenderiji 80 radnika agencije "Poslovnost" jutros nije moglo ući na svoje radno mjesto, jer su ih na ulazu u zgradu dočekali betonski blokovi i osiguranje.  

Naime, između agencije "Poslovnost" i firme "Brend" vodi se sudski spor na Općinskom sudu u Sarajevu zbog imovinako pravnih odnosa.

Taj spor jos uvijek nije zavrsen, međutim iz firme "Brend" su anagažirali osiguranje i postavili betonske blokove kako bi im onemogućili ulazak na radno mjesto. Jutros je između zaštitara i radnika došlo do sukoba. Kako javlja naš reporter s lica mjesta jednom od radnika je pozlilo te je pozvana ekipa Hitne pomoći koja je morala preskakati betonsku barikadu da bi intervenirali.  

Zagrađen pristup zgradi betonskim blokovima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Osim radnika "Agencije" ulaz je onemogućen i za još desetak firmi koje su smještene u istoj zgradi. 

Iz "Agencije", čiji je osnivač demobilisani borac ARBiH, navode da je situacija kulminirala posljednjih 20-tak dana, kada je firma "Brend" zagradila pristup zgradi betonskim blokovima koji su postavljeni bez dozvola, a o čemu su obavijestili policiju i općinsku inspekciju koji su se proglasili nenadležnim.

Advokat agencije "Poslovnost" radnicima na obezbjeđenju je rekao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv njih jer su saučesnici u ometanju prava radnika da dođu na radno mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.