SARAJEVO

Sutra svečani sastanak na Veterinarskom fakultetu, Goran Čerkez dobija zahvalnicu za podršku

Čerkez će biti tu kao osoba iz Ministarstva koja nam je zaista pružila veliku podršku u ovoj priči koja se zove koronavirus, kao i istraživanju koja su provedena na Veterinarskom fakultetu, kazao nam je Goletić.

Goran Čerkez. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

3.9.2020

Na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu sutra će biti sastanak kojem će prisustvovati, između ostalih, šef laboratore i profesor Teufik Goletić i Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravstvo i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

- Čerkez će biti tu kao osoba iz Ministarstva koja nam je zaista pružila veliku podršku u ovoj priči koja se zove koronavirus, kao i istraživanju koja su provedena na Veterinarskom fakultetu - kazao nam je Goletić.



Teufik Goletić. Arhiv

Za sastanak kaže da će biti svečanog karaktera te će Čerkezu biti uručena monografija Veterinarskog fakulteta kao zahvalnica.

- Kazat ćemo i šta je do sada napravljeno, kao i planove za budućnost. Mislim da je to fantastičan primjer onoga što se u svijetu zove jedinstveno zdravlje ili na engleskom "one health", posebno saradnja dva aspekta medicine - zaključio je Goletić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.