VREMENSKA PROGNOZA

Danas sunčano, sparno u drugom dijelu dana

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni

Avaz.ba

Dnevne temperature do 30 stepeni

Foto: Arhiv


U Bosni će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i ne suviše visoke temperature ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti jake. Na jugu sunčanije u odnosu na ostatak zemlje. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana kada će se djelimično pojačati osjet sparine.

  • I za vikend se očekuje sunčano vrijeme

    I za vikend se očekuje sunčano vrijeme

    Foto: Arhiv


U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U nedjelju sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

Više o temi Federalni hidrometeorološki zavod

VREMENSKA PROGNOZA
Danas umjereno oblačno, ne izlazite bez kišobrana
NA VRH

Podijeli članak na