VREMENSKA PROGNOZA

Danas sunčano, sparno u drugom dijelu dana

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni

Dnevne temperature do 30 stepeni. Arhiv

Avaz.ba

4.9.2020

U Bosni će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i ne suviše visoke temperature ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti jake. Na jugu sunčanije u odnosu na ostatak zemlje. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana kada će se djelimično pojačati osjet sparine.




I za vikend se očekuje sunčano vrijeme. Arhiv

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.


U nedjelju sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.