ZANIMLJIVOSTI

Diplomate uživaju u ljepotama BiH

Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH redovno sudjeluje i podržava sve volonterske akcije na Via Dinarici, koje uključuju koristan društveni rad i očuvanje okoliša

E. T. / Avaz.ba

Ambasadorica Republike Češke u Bosni i Hercegovini Ivana Hlavsová popela se na Maglić, najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini.  Bila je društvu s ambasadorom EU u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom i ambasadorom Poljske u Bosni i Hercegovini Jarosławom Lindenbergom 

Ambasador Italije Nicola Minasi i Peter Cronin, direktor Ureda za demokratizaciju pri Misiji USAID-a u BiH pridružili su se volonterskoj akciji održavanja planinarske staze na planini Čvrsnici u okviru projekta Via Dinarica, koju je organizovao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) skupa sa članovima Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933 iz Mostara i Planinarskog društva Plasa iz Jablanice.

Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH redovno sudjeluje i podržava sve volonterske akcije na Via Dinarici, koje uključuju koristan društveni rad i očuvanje okoliša:

- Via Dinarica nam nudi prirodno i zdravo okruženje, koje nam je u ovom vremenu potrebno više nego ikada. Stoga je važno sačuvati i održavati sve što nam priroda tako velikodušno daje.

Predstavnici USAID-a, među kojima i Peter Cronin, direktor Ureda za demokratizaciju pri Misiji USAID-a u BiH, podržali su ovu akciju radeći na održavanju staze:

- Drago mi je što danas mogu uživati u ovoj predivnom prirodnom okruženju a ujedno doprinijeti održavanju staza Via Dinarice. Ovo je praktičan primjer kako slobodno vrijeme možete provesti na jedinstvenom i atraktivnom turističkom mjestu i istovremeno podržati razvojne mogućnosti lokalnih biznisa na stazama Via Dinaric - saopćeno je iz UNDP-a.

I britanski ambasador u BiH, Matt Field ovaj vikend provodi u prirodi a na Instagramu je podijelio fotografije sa Sutjeske, a danas sa Skakavca.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na